• Pomembno je, da si pri hujšanju pravilno zastavite svoje cilje. Če menite, da boste v enem tednu nase navlekli kopalke, ki so vam danes dve številki premajhne, so cilji popolnoma nerealni, slaba volja pa zagotovljena. Dajte si dovolj časa, saj veste, da kar se hitro izgubi, še hitreje pride nazaj, sploh pa se je radikalnih metod hujšanja ponavadi težko držati.
  • Hujšanja se vedno lotite v kombinaciji z dovolj gibanja. Jasno kot beli dan je, da boste tako kilograme izgubljali hitreje, počutili se boste bolj prijetno, med tem, ko se boste podili po gozdu ali se potili v fitness studiu, pa ne boste imeli časa premišljevati o tem, kako ubogi ste, ker se niste rodili s popolno postavo.
  • Pri hujšanju, pa tudi sicer, je pametno, četudi izjemno težko, začeti ločevati med pravo lakoto in tistim, kar mislimo,da je lakota, v resnici pa nas prime želja po ogromnih količinah hrane zgolj zaradi žalosti, osamljenosti ali vznemirjenosti. Če se boste začeli brzdati med napadi požrešnosti, si lahko iskreno čestitate, saj ste zase s tem naredili ogromno dobrega.
  • Hujšanje pa naj nikar ne postane vaš edini smisel življenja. Ne pozabite na svoje "konjičke", prijatelje, domače ljubljenčke, na tisto pač, kar vas razveseljuje in tako bo tudi hujšanje bolj prijetno. Če pa si za shujševalni podvig izberete še "soigralce", s katerimi si delite težave in se podpirate, boste resnično zadeli žebljico na glavico.
  • Naj nazadnje še omenimo, četudi je morda malce kičasto, da ob vsemu hujšanju in trudu za lep izgled, nikar ne pozabite na tisto, kar se skriva pod lupino, kajti tudi tistega ne gre zanemariti!
 Comments are closed.